Swiss premium oral careSwiss premium oral care

Pasirinkite savo šalį Lietuva Lietuva
Nemokamas pristatymas visiems užsakymams viršijantiems € 45
Pristatymas per 3-5 darbo dienas
Saugus mokėjimas su 3D Secure

Kaip dažnai turėtumėte keisti savo dantų šepetėlį?

Jūs žinote, kad atėjo laikas nusipirkti naują šampūną ar dantų pastą, kai jie baigiasi, bet kaip jūs žinote, kada atėjo laikas įsigyti naują dantų šepetėlį?

min read
Mar 2020
https://curaprox.lt/blog/post/kaip-daznai-turetumete-keisti-savo-dantu-sepeteli
min read
Mar 2020
https://curaprox.lt/blog/post/kaip-daznai-turetumete-keisti-savo-dantu-sepeteli

Įvadas

Reguliariai keiskite savo dantų šepetėlį

Patarsime, kaip dažnai turėtumėte keisti šį svarbų vonios kambario elementą, kad įsitikintumėte, jog jis nesukelia nereikalingų problemų jūsų burnai ar bendrai sveikatai.

Dantų šepetėlis yra dantų higienos priemonė, kuri turėtų būti naudojama maždaug tris mėnesius, tačiau daugelis iš mūsų nepaiso šio paprasto patarimo. Yra dvi svarbios priežastys, dėl kurių dantų šepetėlį reikia reguliariai keisti: pirma, dėl mechaninio nusidėvėjimo šereliai pradeda linkti, todėl laikui bėgant dantų apnašas pašalinamos nepakankamai. Antroji priežastis yra greitas bakterijų kaupimasis, kuris linkęs augti daug greičiau drėgnoje aplinkoje.

Pirmas žingsnis

Kiekvieną kartą nuplaukite ir leiskite jam išdžiūti

Taip pat svarbu nuplauti dantų šepetėlį po kiekvieno naudojimo po vandens srove ir palikti jį išdžiūti vertikalioje padėtyje.

Nebūtina laikyti dangtelio ant dantų šepetėlio; šie maži plastikiniai dėklai skirti tik apsaugai retkarčiais transportuojant. Laikant savo šepetėlį uždengtą visą laiką, gali atsirasti didelis paviršiaus bakterijų kiekis ant paties dangtelio. Be to, dangtelis neleidžia šereliams viduje tinkamai išdžiūti, gaudydamas drėgmę ir sukurdamas idealią aplinką bakterijoms daugintis.

Palikite savo šepetėlį išdžiūti vertikalioje padėtyje

Antras žingsnis

Jūsų dantų šepetėlio nusidėvėjimo požymiai

Galite valytis dantis per stipriai

Galbūt manote, kad dantų šepetėliai, pagaminti su didesniu šerelių skaičiumi, pvz., Curaprox šepetėliai, greičiausiai susidėvės dar greičiau, tačiau tiesa yra ta, kad net šie itin ploni šereliai yra pagaminti ir išbandyti taip, kad išlaikytų dantis sveikus visus tris kasdienio naudojimo mėnesius.

Jei jūsų dantų šepetėlio šereliai susigarbanoja ir plaušeliai susilenkia vos po kelių dienų ar savaičių naudojimo, jūs kažką darote ne visai teisingai. Dantų šepetėlis, kuris pernelyg greitai nusidėvi, dažnai yra pernelyg didelio spaudimo valant rezultatas, o tai yra netinkamos valymo technikos naudojimo pasekmė.

Per daug spaudimo ar prastos valymo technikos

Kad viskas būtų daroma kaip priklauso, perskaitykite instrukcijas, kaip tinkamai naudoti dantų šepetėlį, kad jis pernelyg greitai nenusidėvėtų arba galbūt net pakenktų dantims ir dantenoms. Taip pat galite paprašyti savo odontologo ar dantų higienisto suteikti daugiau informacijos apie tinkamą dantų šepetėlio naudojimą.

Trečias žingsnis

Išmeskite savo dantų šepetėlio po ligos

Jei ne visai seniai nekaip jautėtės, vis tik gera idėja yra pakeisti savo dantų šepetėlį - net jei jis vis dar atrodo geros formos. Tiesą sakant, jūsų dantų šepetėlį reikia pakeisti po to, kai atsigaunate nuo virusinės ar bakterinės infekcijos. Nesvarbu, ar jūs ką tik buvo peršalimas ar kita infekcinė liga, nedvejokite - tiesiog įsigykite naują.

Išmeskite savo dantų šepetėlį po ligos

Trys dalykai, kuriuos reikia prisiminti

Nusidėvėjęs dantų šepetėlis ne taip efektyviai valo dantis.

1. Keiskite savo dantų šepetėlį maždaug kas tris mėnesius, kad išvengtumėte išlenktų šerelių ir bakterijų kaupimosi.

2. Valydamiesi pernelyg nespauskite. Dantų šepetėlis dažnai susidėvi, kai pernelyg stipriai spaudžiama arba tai tiesiog gali būti prastos valymo technikos rezultatas.

3. Pakeiskite savo dantų šepetėlį iš karto po ligos. Po peršalimo ar bet kokios kitos infekcinės ligos tiesiog įsigykite naują dantų šepetėlį Jei to nepadarysite, liga gali grįžti, būtent seno dantų šepetėlio dėka.

https://curaprox.lt/blog/post/kaip-daznai-turetumete-keisti-savo-dantu-sepeteli