Swiss premium oral careSwiss premium oral care

Pasirinkite savo šalį Lietuva Lietuva
Nemokamas pristatymas visiems užsakymams viršijantiems € 45
Pristatymas per 3-5 darbo dienas
Saugus mokėjimas su 3D Secure

Kaip priversti vaikus valytis dantis

Norit išmokyti savo vaiką tinkamai valytis dantis. Bet kartais tai gali būti tikra kova ir tiesiog atrodo, kad iš jų pusės nėra jokio noro. Nenusiminkite! Tai gali užimti šiek tiek daugiau laiko, bet galiausiai jį pasieksite, o galutinis rezultatas yra labai svarbus ir labai patenkinantis. Pažvelkime į įvairius būdus, kaip padėti Jūsų vaikui išmokti  pamilti dantų valymą.

min read
Mar 2022
https://curaprox.lt/blog/post/Kaip-priversti-vaikus-valytis-dantis
min read
Mar 2022
https://curaprox.lt/blog/post/Kaip-priversti-vaikus-valytis-dantis

Ką sužinosite šiame straipsnyje?

  • Įvairūs būdai, kuriais galite motyvuoti savo vaiką valytis dantis
  • Pagrindiniai odontologijos faktai vaikams
  • Kada tinkamas laikas būti griežtiems

Ką aš galiu padaryti?

Mano vaikas atsisako valytis dantis 

Norit išmokyti savo vaiką tinkamai valytis dantis. Bet kartais tai gali būti tikra kova ir tiesiog atrodo, kad iš jų pusės nėra jokio noro. Nenusiminkite! Tai gali užimti šiek tiek daugiau laiko, bet galiausiai jį pasieksite, o galutinis rezultatas yra labai svarbus ir labai patenkinantis. Pažvelkime į įvairius būdus, kaip padėti Jūsų vaikui išmokti  pamilti dantų valymą:

Maloni ir reguliari rutina

Jūsų vaikas turi valytis dantis du kartus per dieną: ryte ir prieš einant miegoti. Šis ritualas turėtų būti žaismingas ir malonus, kad Jūsų vaikas neturėtų priežasties jo praleisti. Norėdami sukurti malonią atmosferą vonios kambaryje galite panaudoti vaiko mėgstamą muziką ir žaisti žaidimus.

Jūs, kaip tėvai turite parodyti pavyzdį, pademonstruodami drausmingą dantų valymą su kartus dienoje. Nesvarbu kaip užimti ir pavargę Jūs esate, vaikas turi matyti, jog niekada nepraleidžiate dantų valymo.

Kontrolė dantų valyme

Nustatyta, jog vaikams geriau sekasi, kai jie kontroliuoja savo veiksmus. Pavyzdžiui, kai vaikas išsirenka savo dantų šepetėlį, labiau tikėtina, kad jis bus naudojamas reguliariai, nei tada, kai vaikų dantų šepetėlis jam yra parenkamas. Tas pats galioja ir vaikų dantų pastai. Suteikiant vaikui pasirinkimą suteikiamas galingas paskatinimas formuoti sveiką dantų priežiūros įprotį. Todėl kitą kartą parduotuvėje arba internete rinkdamiesi odontologijos gaminius, paklauskite savo vaiko, kokios spalvos šepetėlio arba kokio skonio dantų pastos jis norėtų. 

Vedimas pavyzdžiu

Jei tėvai laikosi sveiko valymo ritualo, jų vaikai labiau linkę sekti jų pavyzdžiu. Daugeliui iš mūsų – suaugusiųjų, bet koks nenoras valytis dantis yra vaikystės patirties rezultatas: kai mūsų tėvai vertė valytis dantis su nemaloniomis, šiurkščiomis medžiagomis ir niekada nesilaikę savo taisyklių. Neperduokite šios tradicijos. Verčiau dantų valymo metu sukurkite mylinčią, rūpestingą ir puoselėjančią atmosferą dantų valymo metu. Tai gali labai pagerinti Jūsų vaiko dantų sveikatą jų suaugusiųjų gyvenime.

Jūs beveik uždengti

Ar turėčiau dar ką nors žinoti?

Kai kartu valotės dantis yra puiku, jei įjungiama muzika ir suteikiama galimybė kartu su vaiku pasilinksminti. Taip sukuriami neišdildomi įspūdžiai ir malonūs prisiminimai, kurie vilioja Jūsų vaiką valytis dantis  vėl ir vėl . Neskatinkite valytis dantų su skanėstais ar kitais materialiais prizais. Tik su didele meile ir dėmesiu. Būkite su vaiku kai valotės dantis. Kantriai atsakykite į visus klausimus, susijusius su dantų valymu arba dantų sveikata.

Būkite griežti kai Jūsų vaikas atsisako valytis dantis. Jie turi suprasti, kad toks elgesys Šioje šeimoje yra nepriimtinas. Dantų valymas nėra pasirinkimo klausimas, tai pagrindinė sveikatos priežiūra, sauga ir higiena.

Vaikams gali kilti problemų kuriant loginį ryšį tarp veiksmų ir ilgalaikių pasekmių. Jūs, kaip tėvai, turite išmokyti kasdien valytis dantis.

Apibendrinimas

Daugeliui suaugusiųjų, bet koks nenoras valytis dantis yra vaikystės patirties rezultatas. Labai svarbu įgyti teigiamą patirtį valantis dantis, kad vaikai išlaikytų dantų valymo įpročius vėlesniame gyvenime. Pieninių dantų nepaisymas gali labai pakenkti suaugusiųjų dantimis ateityje.

https://curaprox.lt/blog/post/Kaip-priversti-vaikus-valytis-dantis