Swiss premium oral careSwiss premium oral care

Pasirinkite savo šalį Lietuva Lietuva
Nemokamas pristatymas visiems užsakymams viršijantiems € 45
Pristatymas per 3-5 darbo dienas
Saugus mokėjimas su 3D Secure

Geriausias laikas vaikui pradėti valytis dantis

Jūsų vaikai pieninius dantis turės gerus 7–12 metų, o vėliau juos pakeis suaugusiųjų danty. Šiuo laikotarpiu svarbu prižiūrėti pieninius dantis ir užtikrinti, kad jie būtų natūraliai pakeisti atitinkamu nuolatiniu dantimi. 

min read
Mar 2022
https://curaprox.lt/blog/post/Geriausias-laikas-vaikui-pradeti-valytis-dantis
min read
Mar 2022
https://curaprox.lt/blog/post/Geriausias-laikas-vaikui-pradeti-valytis-dantis

Ką sužinosite šiame straipsnyje?

WHAT YOU WILL LEARN IN THIS ARTICLE
  • Nuo kokio amžiaus rekomenduojama pradėti valytis dantis?
  • Kaip pieninių dantų būklė gali paveikti suaugusiųjų dantų būklę?
  • Kaip turėtumėte rūpintis savo vaiko burnos sveikata įvairiais amžiaus tarpsniais?

Pieniniai dantys

KODĖL JŲ SVEIKATA YRA TOKIA SVARBI

Jūsų vaikai pieninius dantis turės gerus 7–12 metų, o vėliau juos pakeis suaugusiųjų danty. Šiuo laikotarpiu svarbu prižiūrėti pieninius dantis ir užtikrinti, kad jie būtų natūraliai pakeisti atitinkamu nuolatiniu dantimi. Jei Jūsų vaikas dėl ėduonies ar sužeidimo netenka pieninio danties, yra didelė tikimybė, kad suaugusiųjų dantys pasislinks. Kariesas taip pat gali išplisti į būsimą suaugusiojo dantį. Tam ateityje prireiks ortodontinio gydymo.

Kūdikiams

Jūs turėtumėte pradėti švelniai valyti kūdikio dantis iš karto jiems pradėjus dygti. Dantis ir dantenas nuvalykite minkšta drėgna šluoste arba specialiai šiai užduočiai sukurtu Curaprox Baby vaikų dantų šepetėliu.

Amžius  2.5 – 3 metai

Tai yra amžius, kai Jūsų vaikai turėtų bandyti savarankiškai valytis dantis. Tai yra tada, kai Jūs, kaip tėvai, turėtumėte parodyti jiems tinkamą techniką ir įsitikinti, kad vaikas išsiugdo tinkamus dantų valymo įpročius. Šiuo metu yra labai svarbus palaikymas. Nepamirškite “antro valymo” – patiems išvalyti vaiko dantis, po to, kai jie pradžioje pabandė  juos išsivalyti savarankiškai. Laikui bėgant jie išmoks patys efektyviau valytis, bet šiame etape svarbu, kad Jų dantys būtų švarūs su Jūsų pagalba.

Amžius 7 – 9 metai

Šiame amžiuje Jūsų vaikas jau gali būti pakankamai sąmoningas, kad galėtų laikytis savo rutinos ir savarankiškai išsivalyti dantis. Tačiau dažnai jiems vis tiek reikės Jūsų pagalbos. Prižiūrimas dantų valymas  iki brandos yra pageidautinas ir svarbus. Tai Jūs galite padaryti reguliariai stebėdami ir nuolat skatindami. Taip pat svarbu skatinti savo pavyzdžiu. Įprasta rutina, kurią Jūsų vaikas turėtų matyti - visa šeima valosi dantis du kartus dienoje, kasdien, be išimčių.

Amžius 9 – 12 metai

Šiame amžiuje Jūsų vaikas jau moka taisyklingai valytis dantis, bet dažnai būna išsiblaškęs ir nemotyvuotas tai atlikti. Patartina kuo dažniau tikrinti dantų valymo kokybę. Be to, labai naudinga reguliariai kalbėtis su vaikais ir paaiškinti, kas tiksliai gali nutikti, jei jie nepaisys savo burnos priežiūros rutinos. Šiame amžiuje vaikai gali geriau suprasti geros burnos priežiūros svarbą ir su jais galima diskutuoti šia tema bei motyvuoti rūpintis savo sveikata kasdien.

Mažos burnytės ir rankytės

Kaip išsirinkti tinkamą dantų šepetėlį

Rinkdamiesi tinkamą dantų šepetėlį savo vaikui, nepamirškite, kad jis turi būti paprastas naudoti ir tuo pat metu funkcionalus. Specialūs vaikų dantų šepetėliai kids yra sukurti specifiniams anatominiams mažesnių burnyčių ir rankyčių poreikiams. Juos saugiau naudoti dėl mažesnių šepetėlių galvučių, kurios yra švelnios dantenoms ir emaliui, dėka minkštų  bei tankių šerelių. Mažesnį šepetėlį yra daug patogiau laikyti ir naviguoti burnoje.

Gaukite tinkamą

Dantų pasta, kurią galima įsimylėti

Tinkama vaikų dantų pasta kids turi būti švelni, bet veiksminga. Ir papildomas priedas prie to – šiek tiek linksmybių. Įvairių amžiaus grupių poreikių patenkinimui yra naudojami skirtingi fluoro kiekiai, įvairūs skoniai ir kruopščiai atrinkti ingredientai sveikam pieninių ir pirmųjų suaugusiųjų dantų vystymuisi. 

Rekomenduojamas fluoro kiekis vaikų dantų pastoje:



1
Pirmieji dantukai iki 2 metų
500 ppm



2
Nuo 2 iki 6 metų
1,000(+) ppm



3
6 ir daugiau metų
1,450 ppm

Tik geri dalykai

Kas viduje?

Visos Curaprox dantų pastos yra gaminamos tik iš gerų elementų: be SLS, triklozano ar mikroplastiko.  Curaprox vaikų dantų pasta kids gausi naudingų ingredientų , kurie suteikia Jūsų vaikų dantims puikias valymo, emalio stiprinimo ir natūralios apsauginės seilių funkcijos palaikymą:



Fermentai

... padeda Jūsų vaiko seilėms apsaugoti emalį.



Ksilitolis

... pasižymi švelniu antibakteriniu poveikiu ir suteikia dantų pastai natūralaus saldumo.



Natūralios kvapiosios medžiagos

... vaisių braškių, sultingų arbūzų arba švelnios mėtos – leiskite nuspręsti vaikui.



Fluoras yra pagrindinis elementas remineralizuojant emalį ir stiprinant dantis. Vienintelė situacija, kurioje Jums prireiktų nulio fluoro, yra ta, kai gydytojas konkrečiai rekomenduoja tokią dantų pastą, atsižvelgdamas į individualią Jūsų vaiko būklę .

Apibendrinimas

Praktiškai nuo gimimo yra labai svarbu išsaugoti pieninius dantis ir pasirūpinti, kad iki 7-13 metų jie būtų natūraliai pakeisti atitinkamais nuolatiniais dantimis . Vaikams reikia Jūsų pagalbos valantis dantis, o prižiūrimas dantų valymas yra pageidautinas ir svarbus iki brendimo. Taip pat yra labai naudinga reguliariai kalbėtis su vaikais ir paaiškinti, kas tiksliai gali nutikti, jei jie nepaisys savo burnos priežiūros rutinos, bei įsitikinti, kad jie naudoja tinkamas priemones ir metodus.

https://curaprox.lt/blog/post/Geriausias-laikas-vaikui-pradeti-valytis-dantis